top of page

Osamělé duše potřebují pomoc

Tereza

24. 4. 2021

Chytrá péče společně s Annu Skorko podává dvě ruce. Jednu autistickým dětem, druhou seniorům. Tyto dvě ruce vytvoří objetí, díky němu se obě strany nebudou cítit osaměle.

Osamělé duše potřebují pomoc.
Autismus pochází z řeckého slova „autus“ - sám. Osoby s poruchou autistického centra jsou uzavřeny samy v sobě a nevědí, jak mají žít v naší realitě. Mají jiné myšlení a my jim můžeme pomoci odhalit jejich kreativní schopnosti. Senioři se také často cítí osaměle. Čas utíká, všechno, co znali se mění, dochází jim síla a touha zkoušet něco nového. Nabízíme seniorům, možnost pomoci dětem, kteří trpí autismem, aby byly kreativní, prostřednictvím hry. Projekt Radost s obrázkem spojuje skupinu autistů a seniory. Stačí, když si senior objedná u dítěte obrázek.
Představte si, jak Vám takové dítě nakreslí například portrét dle Vaší fotografie. Představte si, jak bude zajímavé, když se podíváte na svět očima autistického dítěte. Autistická dívka pro Vás může nakreslit například kočku, psa, Vaši oblíbenou květinu nebo dům, ve kterém žijete.
Autistický chlapec Vám může nakreslit například loď, ve které se společně vydáte na báječnou cestu. Možná si přejete spatřit na obrázku hory, nebo červená jablíčka s Vaším oblíbeným hrnečkem. Západy slunce, pestrobarevné ptáčky, repliky obrazů slavných umělců či ilustrace k oblíbené pohádce.
Malí umělci mají velkou fantazii, potřebují Váš zájem o jejich tvůrčí práci. To je důležitý moment při rozvoji jejich sebevědomí.
Chytrá péče společně s Annu Skorko podává dvě ruce. Jednu autistickým dětem, druhou seniorům. Tyto dvě ruce vytvoří objetí, díky němu se obě strany nebudou cítit osaměle.
Darujeme si vzájemně radost z obrázků.

bottom of page